КОНФЕРЕНЦИЯ:
Устойчиво Земеделие и Успешен Земеделски Бизнес
Справяне с бъдещите условия, които никой не може предскаже. Земеделкса конференция, организирана от АБНТ – Асоциацията на Българските Но Тилъри, по проект „Революцията на Регенеративното Земеделие“ финансиран от EIT Food.
Конференцията се проведе на 27-ми Октомври в Пловдив, организирана от АБНТ в пртноьрство с EIT Food. Публично събитие за Земеделци, които усещат че има и друг начин да бъдат по-независими и да правят успешно устойчиво земеделие с по-ниски разходи, по-висока печалба, по-качествена продукция и постоянно подобряващо се естествено почвено плодородие. Както и за хора, които се интересуват от качествената и питателна храна, както и от бъдещето на почвите, природата и климата.
Повече за програмата и лекторите може да видите тук: https://abnt.bg/conference27oct/
Вижте интервютата, които София Белчева направи с някои от участниците в събитието организирано по проекта: Революцията на Регенеративнотот земеделие

Пътят на Веселин Цветков към регенеративното земеделие
От години биопроизводителят отглежда пъпеши по технологията Strip-till, а от скоро е въвел и минимални почвообработки в производството на зеленчукови култури.

Публикувано в Agri.bg от София Белчева.
18-годишният Николай Чернокожев смело въвежда регенеративни практики в семейната ферма
Целта е чрез комбинирано отглеждане на растения и животни да се възстанови почвеното плодородие и да се подобри ефективността на стопанството.

Публикувано в Agri.bg от София Белчева.
Споделен опит: Първи стъпки в технологията No-till на една семейна ферма
Братята Чавдар и Владимир Чаневи разказват за прехода на своето стопанство от конвенционална към No-till технология.

Публикувано в Agri.bg от София Белчева.
Близката ферма: Как се отглеждат оранжерийни зеленчуци без плуг, фреза и химически пестициди
„Нямам фреза и плугове. Никога не ора и не фрезовам почвата“ – създателят на „Близката ферма“ Иво Тончев разказва за регенеративните практики, които прилага в оранжерийното производство на зеленчуци.

Публикувано в Agri.bg от София Белчева.
Вижте записа от лекацията на Иво Тончев на конференцията по проекта Революцията на Регенеративното Земедлеие.
Още публикации от нас
Революцията на Регенеративното Земеделие
Революцията на регенеративното земеделие"Асоциацията на Българските Но-Тилъри (АБНТ)" бе избрана за партньор от EIT Food сред общо шест кандидатури от България, за да помогне в трансформацията на български земеделци и стопанства към Регенеративно Земеделие....
Дигитален Курс „Принципи на Регенеративното Земеделие“
КАКВО Е РЕГЕНЕРАТИВНО ЗЕМЕДЕЛИЕ? Регенеративното земеделие е система от принципи и практики, които се стремят да възстановят и подобрят цялата екосистема на стопанството от гледна точка на устойчивостта, включително подобряването на човешкото здраве и икономическия...
Животворната връзка между Въглерода, Почвите, Храната и Здравето
Предговор: „Могат ли Въглеродните Сертификати да напълнят хладилника?“ Подобни дискусии се вихрят в медиите и преобладаващите мнения на земеделци, журналисти и други заинтересовани страни внушават следните сценарии: „Поредната измама.“ „Поредната безсмислена политика,...
Въглеродно Земеделие и Въглеродни Сертификати
Вече е факт, въглеродното земеделие участва на доброволния пазар за търговия на въглеродни кредити / сертификати. Появиха се десетки фирми, които ухажват земеделците и поредното нещо, което да им продават. В случая фирмите продават „пари“ под формата на въглеродни...
АБНТ участва в годишната Конференция на Европейската Федерация по Консервационно Земеделие в Дъблин, Ирландия (27-29 Юли 2022)
✅ За ЕКАФ Европейската Федерация по Консервационно Земеделие е обединение на асоциациите по консервационно земеделие от 19 европейски страни: Обединено кралство, Швейцария, Испания, Словения, Словакия, Португалия, Молдова, Италия, Ирландия, Турция, Русия, Гърция,...
Да спасим Българските Почви
Социална отговорност е спасението на Българските почви ЗАЩО ? 1. Почвата изчезва по-бързо от всякога. 33% от почвите в света са ерозирали и опустинели от 1950 г. насам. С тези темпове 90% от почвата би могла да ерозира до 2050 г. Според доклад на ООН ни...
Свържете се с нас, ако това е и вашата кауза.
Независимо с какво се занимавате, почвата и питателната храна са право и отговорност на всички.